0592 - 26 28 44

Hoeveel behandelingen nodig?

Voor een volledige prothese, klikprothese of frameprothese zijn doorgaans vijf afspraken nodig en eventueel enkele korte bezoeken voor nazorg.

Stap 1

Eerst maken we een afdruk van uw gebit. Dat gebeurt op de eerste afspraak. Deze afdruk hebben wij nodig voor de modelanalyse en voor de vervaardiging van een op maat gemaakte afdruklepel.

Stap 2

Vervolgens maken we een tweede afdruk. Ook bepalen we de kleur en nemen we uw wensen door voor de stand van uw tanden. Onze tip: neem een foto mee van uzelf waarop te zien is hoe het gebit er vroeger uit zag! Als u heeft gekozen voor een frameprothese worden bij deze afspraak enkele steuntjes ingeslepen in tanden en/of kiezen waar de ankertjes (haakjes) van het frame in komen te vallen.

Stap 3

De derde stap is de ‘beetbepaling’. Tijdens deze afspraak bepalen we met behulp van registratieplaatjes de positie van de tanden en de mate van lipvulling. We leggen de relatie tussen boven- en onderkaak vast, zodat de tandtechnicus de tanden en kiezen kan gaan opstellen. In geval van een frameprothese wordt bij deze afspraak ook het metaalgedeelte gepast.

Stap 4

Het passen van de proefprothese. De prothese is nu nog van was, zodat we goed kunnen bekijken of de prothese naar uw wens is opgesteld. Daarbij letten we op zaken als kleur, de stand van de tanden en de juiste beethoogte. Is er iets niet in orde, dan kunnen we nog correcties toepassen.

Stap 5

Hier heeft u naar uitgekeken: het plaatsen van de definitieve prothese. We lopen alle punten nog een keer na – kleur, stand van de tanden, beethoogte – en als het goed is loopt u tevreden naar buiten met een prachtig nieuw gebit!

Na de plaatsing komt u nog een keer terug voor een laatste controle door de tandarts of tandprotheticus. Mochten er drukplaatsen optreden, loop daar dan niet te lang mee rond. Bel even voor een afspraak, zodat u snel langs kunt komen.

Controles

Elk kunstgebit of klikgebit moet na verloop van tijd worden gecontroleerd en eventueel aangepast. Wij adviseren dragers van een klikgebit op implantaten om hun gebit eens per jaar te laten controleren. Voor dragers van een gewoon kunstgebit adviseren wij een controle eens per twee jaar. Bij problemen moet u ons altijd bellen.