0592 - 26 28 44

Klikgebit

Een klikgebit is een implantaatprothese. Het gebit wordt vastgeklikt op implantaten en zit daardoor goed vast. Nooit meer een los kunstgebit: u kunt weer vol zelfvertrouwen eten, praten en lachen. 

Wanneer een klikgebit?

Een klikgebit of implantaatprothese wordt toegepast wanneer de kaak zo is geslonken dat een gewone prothese niet meer stabiel blijft liggen. Dankzij de implantaten waar het klikgebit op wordt vastgeklikt, blijft de prothese wel goed zitten. 

Implantaten

Implantaten zijn het beste te vergelijken met kunstwortels. Ze hebben de vorm van een schroefje en zijn gemaakt van lichaamsvriendelijk materiaal: titanium. De schroefjes worden aangebracht in het kaakbot. Deze behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en doet geen pijn. Na zes tot acht weken heeft het bot zich aan de implantaten gehecht en kan de prothese worden aangemeten. 

Muurvast maar uitneembaar

De prothese wordt op een titanium ‘steg’ geschoven. Daarmee zit het klikgebit muurvast in uw mond. Toch kunt u hem eenvoudig uitnemen. Dit moet ook, want elke dag moet u de prothese en de implantaten even reinigen. Met het klikgebit behoort een loszittend kunstgebit tot het verleden. De gebitsfunctie die u vroeger had krijgt u nagenoeg weer terug!


Stegconstructie nog op het model Onderkaak klikgebit Model en prothese Voorbeeld van prothese met vrij verhemelte Implantaten in de bovenkaak meestal 4 5 of 6 ten behoeven van een klikprothese Stegconstructies op de implantaten geplaatst Klikgebit Klikgebit met vrij verhemelte Geplaatst in de mond Foto 1/6 Foto 2/6 Foto 3/6 Foto 4/6 Foto 5/6 Foto 6/6
Terug naar boven