0592 - 26 28 44

Frameprothese

Een frameprothese is een gedeeltelijke prothese die één of meer tanden en/of kiezen vervangt. Een frameprothese is van metaal en wordt met haakjes verankerd aan de naastgelegen tanden en/of kiezen.

 

Een frameprothese is vormvast en uitneembaar.

Wanneer een frameprothese?

Als u eigen tanden en/of kiezen kwijt bent, en u kiest niet voor een kroon, brug of implantaat, dan is een frameprothese een oplossing. 

Vormvast metaal

Een frameprothese is gemaakt van metaal. Dit materiaal is veel vormvaster en stabieler dan een kunststof plaat. De frameprothese wordt als het ware ‘gegoten’ om uw eigen tanden en kiezen heen. In tegenstelling tot kronen en bruggen zit een frameprothese niet definitief vast. Hij kan dus uit de mond worden genomen.

Combinatie met kronen of implantaten

Een frameprothese kan gecombineerd worden met kronen en precisieverankering (slotjes). Ook wordt een frame tegenwoordig vaak gecombineerd met implantaten (drukknopsysteem). Op die manier zijn er minder haakjes in het zicht, wat esthetisch mooier is. 


Brochure:

Frameprotheses onder- en bovenkaak Frameprothese Onderkaak met een aantal ontbrekende kiezen Frameprothese Frameprothese in de mond Frameprothese onderkaak Frameprothese bovenkaak Frameprothese boven- en onderkaak
Terug naar boven