0592 - 26 28 44

Het team

Het team van Tandtechniek Aa & Hunze bestaat uit een tandprotheticus, twee tandtechnici en een assistent tandtechniek. Zij helpen u graag, samen met uw tandarts, bij het aanmeten van een geschikte gebitsprothese.

 

Het laboratorium is gespecialiseerd in frames en protheses al dan niet op implantaten. Kronen en bruggen worden niet intern in dit laboratorium vervaardigd, maar hiervoor wordt de Cerec techniek gebruikt door de tandartsen en zijn er samenwerkingen met diverse externe gespecialiseerde kroon- en brugwerk laboratoria.

Tandtechnicus

Een tandtechnicus is iemand die tandheelkundige voorzieningen maakt voor het gebit van de patiënt. Hij/zij doet dit in het tandtechnisch laboratorium in opdracht van een tandarts of ander tandheelkundig behandelaar, zoals kaakchirurg of orthodontist.
Het gaat dan vooral om kronen, bruggen of diverse soorten kunstgebitten. Deze voorzieningen zijn individueel en uniek, en zijn indien mogelijk niet van echt te onderscheiden. Een tandtechnicus kiest vaak één specialisatie. Of kroon/brugwerk, òf frames/protheses.

Tandprotheticus

De tandprotheticus is gespecialiseerd in het aanmeten, vervaardigen en plaatsen van alle uit de mond te nemen prothetische voorzieningen ( kunstgebitten). Hij kan daardoor de tandarts optimaal ondersteunen. Sterker: hij kan het hele traject van aanmeten tot plaatsen van de tandarts overnemen. Voor een volledig kunstgebit is geen verwijzing van een tandarts nodig. Voor partiële protheses of frameprotheses op wortels of implantaten is wel een verwijzing nodig. In samenspraak met onze tandprotheticus kunt u keuzes maken voor modellen en kleuren. Altijd op basis van uw eigen wensen. 

Assistent Tandtechniek

Een assistent tandtechniek heeft geen officiële tandtechniekopleiding, maar ondersteunt de tandtechnicus met diverse werkzaamheden op het laboratorium, zoals het uitgieten van gebitsafdrukken in gips, het maken van op maat gemaakte afdrukmallen. Daarnaast kan hij/zij helpen in logistieke en administratieve processen.

 • Jan Been

  Jan Been

  Mijn naam is Jan Been en ik ben allround frame/prothese technicus. Sinds 1 april 2009 werk ik voor Tandtechniek Rolde. Vanaf 23 maart 2018 is de naam veranderd in Tandtechniek Aa en Hunze, een combinatie van tandtechnische werkzaamheden in Rolde en in Gieten. Van 1979 t/m 1984 heb ik de vijfjarige vakopleiding tandtechniek (IVT= Instituut Vakopleiding Tandtechniek) in Utrecht gevolgd en afgerond.


  Ik doe alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van tandtechniek en ben gespecialiseerd in het vervaardigen van implantaatgedragen frame- en gebitsprotheses.


  Het werken bij Tandtechniek Aa & Hunze heeft veel voordelen, waarvan het rechtstreekse contact met patiënten en tandartsen het belangrijkste is. Het werkt kwaliteitsverhogend en is rustgevend voor angstige patiënten.

 • Aagje Bleijswijk

  Aagje Bleijswijk

  Mijn naam is Aagje Bleijswijk. Ik heb geen opleiding in de tandtechniek, maar mijn motto is "alles kun je leren". Met een opleiding als drogist, maar zonder baan, ben ik in 2009 als hulp van Jan bij Tandtechniek Rolde (nu Tandtechniek Aa & Hunze) begonnen.


  Inmiddels is het laboratorium enorm gegroeid en konden we het werk met z’n tweeën niet meer aan.


  Ik werk met veel plezier in deze gezellige ploeg en hoop er nog wat jaartjes te blijven werken.

 • Bas Kinds

  Bas Kinds

  Mijn naam is Bas Kinds en ik ben sinds 2003 werkzaam in de tandtechniek. Na een aantal jaren werkervaring te hebben opgedaan in een groot laboratorium, ben ik in 2006 begonnen aan de opleiding tandtechniek - deze heb ik afgerond in 2010. Inmiddels heb ik ook de diploma's 'Klinisch Prothese Technicus' (2012) en 'Tandprotheticus' (2016) behaald.

   

  Sinds september 2014 ben ik werkzaam bij Tandtechniek Aa & Hunze (voorheen Tandtechniek Rolde). Hier houd ik me bezig met het aanmeten en vervaardigen van alle uit de mond te nemen prothetische voorzieningen. Dit kan zijn de volledige prothese, maar daarnaast vervaardig ik ook, in samenwerking met of op verwijzing van één van de tandartsen of de tandarts-implantoloog, partiële protheses, frameprotheses en overkappingsprotheses op wortels of implantaten; het "klikgebit".

   

  Door de nauwe samenwerking met de tandartsen en tandarts-implantoloog binnen de praktijk kunnen we de patiënten de beste zorg en oplossingen bieden. Deze omgang met patiënten vind ik een erg mooi onderdeel van mijn werk.

 • Fettje Akkersma

  Fettje Akkersma

  Hallo, ik ben Fettje Akkersma. In 2009 ben ik op mijn 39ste in contact gekomen met de tandtechniek. Het proces waarbij stap voor stap iets wordt gecreëerd voor in de mond vind ik zeer interessant. Ik heb hiervoor een opleiding en een cursus gevolgd, maar het echte werk leer je vervolgens pas in de praktijk.

   

  Bij Tandtechniek Aa & Hunze heb ik de mogelijkheid om verschillende dingen te doen en te leren. Doordat beide locaties onder één dak met een mondzorgcentrum (Mondzorg Gieten en Centrum Mondzorg Rolde) zijn gevestigd, is er een direct contact met de tandarts en de patiënt mogelijk. De ploeg bestaat uit hele gezellige en kundige collega's. Ik hoop hier in de toekomst nog veel te kunnen leren in een zeer prettige werksfeer.

 • Carola Kobus-Zuidberg

  Carola Kobus-Zuidberg

  Ik ben Carola Kobus-Zuidberg en ik werk per 1 mei 2018 voor Tandtechniek Aa & Hunze. In 2008, ik was toen 23 jaar, ben ik begonnen in de tandtechniek. Het is een ontzettend interessant vak, waar ik elke dag nog een uitdaging in vind.

   

  Ik ben er ontzettend blij mee dat ik nu hier mijn werk mag gaan uitvoeren. Voorheen maakte ik veel lepels, beetplaten, reparaties en modelleerde ik veel, maar nu kan ik mijn specialisatie van het gehele vak uitbreiden. Dat maakt het werk nog leuker dan dat ik het al vind. Ik ben een pietje-precies: als de patiënt maar tevreden de deur uit gaat. Dat maakt ons werk ontzettend dankbaar.

   

  Kortom, ik ben erg blij met het leuke team, mijn directe collega’s en het directe contact met de patiënten.

 • Yvonne Zoelman

  Yvonne Zoelman

  Ik ben Yvonne Zoelman en ik werk sinds 1 juni 2014 voor Tandtechniek Aa & Hunze (voorheen Tandtechniek Rolde). Op mijn 17e ben ik door een kennis “per ongeluk” in het vak terecht gekomen, waar ik nog steeds heel blij om ben. Ik heb mijn vaardigheden in de praktijk geleerd, maar door de jaren heen wel verschillende cursussen gevolgd. Het is een interessant vak, waar je wel een "pietje precies" voor moet zijn!


  Het is erg leuk om bij Tandtechniek Aa & Hunze te werken, omdat het een klein lab is waar je alle verschillende facetten van het vak kunt uitoefenen. Dat is afwisselend en kennisverrijkend! Mijn specialiteiten zijn het modelleren en afwerken van protheses.


  Het is zeer aangenaam dat er een nauw contact tussen de tandarts en tandtechnieker is. Dit is een goede formule voor hoge kwaliteit van de werkstukken en dat is voor de patiënt het belangrijkst. En een tevreden patiënt geeft een voldaan gevoel, wat weer veel werkplezier geeft!

Terug naar boven